klik klik

Tuesday, September 5, 2017

Intai intai ini blog

Assalamualaikum...
Alahai kusam betul bloq ni...
Kena sental ni lama- lama baru berseri balik ni..
Nak guna produk apa eh nak sental ini blog?
Hihihihihi...
Kita mulakan dengan sesi gambor2  la eh...gambo rayo..gambo jenjalan...gambo selfie selfie dan lain lain lagi.....


Terkini pic percutian ke Vietnam...sebenarnye yang paling terkini ialah pic raya haji...tapiiiiiiiii.....nan hado pic raya haji..nanti nak carigali kot2 ada dalam group whatsapp family..







Pic selpie selpie foto foto sendiri..cam pernah dengar lagu indon lirik dia camni..hahahha..selfie..selfie...foto foto sendiri....lalalalalalal...







Cukup dulu setakat ni..
Nanti disambung lagi ye 






Friday, October 28, 2016

Throwback Raya Puasa 2016

Assalamualaikum

Selamat bersiaran....
 Jom kita mulakan dengan throwback Raya Puasa lepas...
Seperti biasa bila raya mesti kat kampung mak hencik...makhencikkk puny kampung dah takde sape....ada la Adik beradik beliau...tapi dia pun tak kisah sebab kat kampung aku masih ada mak..kami memang berkumpul adik beradik setiap kali raya..meriah baq hang...
Bagi keluar kecik kami memang meriah sebab MUF junior ada sekali...entry sebelum dah perkenalkan kan....hi aunty hi uncle...selamat berkenalan..

Terus ke gambar bole?
Jom layan
Keluarga kecik kami

Baju raya MUF kuasa 2

Wif bonda

Depa pi pantai senok..kami takpi pun

Mama selfie



Raya ke 3..kenduri kezen

The girls

Nak naik keta papa..best katanya


Kemain nak buh pic..sekali banyak ni je yang ada....
Okla sebagai warning up

Introducing 2nd MUF

Assalamualaikum...
Baru nak introduce our 2nd MUF. dah nak masuk 7 bulan pun.....bertabahlah nak...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
Muhammad Umar Firas b. Mohamed Shajahan...

Monday, May 16, 2016

Selamat Hari Guru 2016

Assalamualaikum
 Selamat hari guru buat semua Cikgu Cikgu di Malaysia.....
Meriah betul tengok gambar kawan kawan guru yang sambut hari guru hari ni...pelbagai tema.... ada bollywod..ada back to school..ada zaman kesultanan melayu melaka..ada if I not a teacher...ada tema baby sitter..hahhahaha...yg ni aku sorang je kot.. Mesti ada lagi Cikgu lain yang tgh berpantang kan..... Ha..bertema baby sitter lah kita....
Walaupun tak celebrate hari guru kat sekolah bersama kawan2...dapat gak hadiah...hihihihi...thanks  en hasben...esok nk g klinik cucuk baby sebulan leh la pakai lipstik baru....dia tau kot aku selalu duk bising2 kata alat mekap semua ilang ntah kemana....sepanjang pregnan memang tak mekap...tapi lipstik ada la calit2 gak..kalau tau dia nk beli alat mekap baik aku suruh dia beli bedak ke..maskara ke...eye shadow ke kan...hahhahaha....lipstik pun ok....fink kaler lagi..
Aku tengah tunggu satu lagi hadiah...seperti tahun lepas2 geng jelitawan maktab buat pertukaran hadiah...bajet rm30 minimum...aku belikan shawl.arap jelitawan yang terima sukakannya....
 MUF pun dah g sekolah kan...ari ni smpai rabu ada exam...alahai...budak 4tahun camne la gayanye jawab exam....exited pulak umi dia...risau pun ada...sebab kat umah memang tamo belaja langsung....ala..exam cara budak2 4 tahun la kan...ari khamis lak tadika dia ada buat makan2 sempena hari guru...jadi umi ni sibuk LA nak bagi hadiah kat cikgu2 dia...nak kuar tak bole...nak suh hasben belikan takut dia tak tau pulak..
Ting....
Datang idea nak buat biskut samperit...
Bungkus elok2..letak riben sikit..
Taraa.......
Bernas jugak idea umi ni...hasben pun setuju..maka bermula LA sesi meyemperit petang tadi...esok kita deko2.....

Taraaaaaaaa.....hadiah hari guru untik umi.....


Okiesss...
Nanti sambung lagi ye...
Selamat Hari Guru !!!

Saturday, May 7, 2016

Birthday dalam pantang

Assalamualaikum

Begini rupanya orang berpantang sambut besday...huhuhuhu....
21 April tarikh besday aku...time tu baru seminggu melahirkn anak ke2..tengah berpantang beb...luka pun belum baik lagi....

Memang berbeza sangat sambut besdaynye.....kalau biasa mmg ada kek tak kire LA seprais ke atau memang aku tau si dia belikan kek...kali ni no kek..no holiday..no gift...no wish...what??? Takkan wish pun tak...melampau sangat la tu

Wish mestila ada....tapi just wish je la.. Agak sedih...hahahahaha...tapi takpe..tau la apa nak buat lepas abis pantang nanti..miahahahhahahah...

Tapi on besday aku tu si dia ada belikan aku set berpantang..mmg tak beli awal2 sebab tak tau nk beli apa...Ingat nk tambah2 barang Shaklee je...sekali tgk review banyak pulak yang BG good review pada set berpantang afiat..aku ada bgtau si dia nak order online sekali si dia dah belikan...ntah kat kedai jamu mana dia g cari benda tu... Agaknye tu LA hadiah besday aku...tapi si dia tak ckp pulak tu adalah hadiah besday....agaknye lepas pantang baru nak bagi hadiah kot....Amin Amin...





Wednesday, April 27, 2016

Monday, March 7, 2016

Bertemu kembali

assalamualaikum...
bila dah terlupa password gmail jdnya blog pun takleh nk sign in...
bila dah dapat balik pasword gmail ni autometik dapat sign in bloq sekali.....

itu maciam rupanya....

Cepat sangat masa berlalu..Sekarang dah masuk bulan 4 pun...dan baby dalam kandungan  pun dah selamat dilahirkan pada 10 hari yang lepas alhamdulillah...
banyak sangat kisah-kisah kehidupan  yang nak dicoretkan di sini...

Umar Farihin pun dah start g sekolah....seronok sangat dia nak ke sekolah...tambahan pulak ada jiran yang sekolah sama..boleh g sekolah sama2...macam2 ragam nak siapkan dia pepagi...mencabar betul....

Hari ni hari ke 10 berpantang....fuuhhhh...mencabar sangat dalam cuaca yang panas macam ni...bertabahlah nak..nanti nak jugak coretkan pengalaman bersalin anak ke dua kat dalam blog tak seberapa ni...Insyaallah...

Bulan 8 tahun lepas... phewwwww.....cerita basi..hukhukhuk..bukan apa nk citer dah pindah rumah baru...Alhamdulillah....cuma jarak rumah sekarang ke sekolah adalah sangat jauh..pergi balik lebih kurang 54 kilometer...tak cukup sangat jauh?Rumah sewa dulu tak smpai 5 menet weh...tapi takpe.  Lepas ni kita mintak tukar.. banyak jugak sekolah yang ada program pendidikan khas integrasi area sini...cuma takde kekosongan guru je...bertabahlah ulang alik semetara nk dapat tukar dekat dengan rumah...

Belanja gambar seketul dua...